Az élet különböző szakaszaiban nyújthatnak segítséget a különböző célú pénztárakban elhelyezett megtakarítások. Ezek a megtakarítások előrelátó gondoskodást jelentenek magunkról, családunkról. A különböző lehetőségek ismerete példát mutat gyermekeinknek az időben elkezdett öngondoskodás különböző formáira.

Lakástakarék

Ugye Önnek is vannak tervei lakáskörülményeinek jobbá tételére? Ez jelentheti jelenlegi lakása felújítását, esetleg új lakás vásárlását is. Amennyiben ezt a változást megtervezetten, anyagi terheinek csökkentése mellett szeretné véghezvinni, a lakás takarék a segítségére lehet. Nagyszerű megoldás abban az esetben is, ha nem saját célra, hanem gyermekének szeretne a lakáshoz jutásban segítséget nyújtani, hiszen a megtakarítás kedvezményezettje akár gyermeke is lehet.

Megtakarítása állami támogatással egészül ki, mely az Ön kiadásait csökkenti lakáscéljainak megvalósításakor. A megtakarítás többszörözhető, amennyiben családtagjai nevére is kötnek lakás takarék számlát. Így ez a megtakarítási forma a család összefogásával segítheti a közös cél mielőbbi elérését.

Egészségpénztár

Egészségi állapotunk sajnos az idők folyamán változhat. Az esetleges gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök ára egy-egy betegség, baleset esetén magas lehet. Jól jön ilyenkor, ha ezt az összeget nem a havi kiadásaink keretéből kell megfinanszírozni. Gyarapodik a család? Egy kisbaba érkezése a havi kiadásokat szintén megemeli, ha csak a pelenka, esetleg tápszer beszerzésére gondolunk. Egészségpénztári befizetéseiből ezeket a költségeket is finanszírozhatja, ráadásul egy egészségpénztári számla több családtag költségeit is fedezheti. A befizetett összeg után adójóváírás vehető igénybe, mely a számla egyenlegét tovább növeli.

Nyugdíjpénztár

Ugye Önt is foglalkoztatja, hogy milyen életszínvonalat fog tudni fenntartani, ha véget érnek a munkával töltött évek? Természetes igény, hogy az ember idős korában nem szeretne családtagjainak plusz terhet jelenteni. Ezt hosszú távú, tudatos megtakarítással megelőzheti. Az állami nyugdíj kiegészítésének egyik formája a nyugdíjpénztári megtakarítás. Az Ön által befizetett összeget a pénztár befekteti, melynek nyereségét számláján jóváírja. Befizetéseit az utána igénybe vehető adójóváírás tovább növelheti.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

PÉNZTÁRAKA AJÁNLATKÉRÉS