Környezetvédelmi biztosítás2024-03-07T17:02:40+01:00

Környezetvédelmi biztosítás

kornyezetvedelmi biztositas

A környezetvédelmi biztosítás megkötése kötelező, azonban a biztosítót Ön választja – és nálunk jó helyen jár.

Tegye le a terheket felkészült szakértőink segítségével, akik a kötelező tehervállalás gondját gyorsan, gördülékenyen és rugalmasan veszik le vállairól! Velünk még a sürgető határidők is kapkodás és stressz nélkül tarthatóak.

A 2024 január 1-jétől hatályba lépő jogszabály értelmében a kötelező környezetvédelmi biztosítás minden hulladéktermelő és hulladék gazdálkodó számára szükséges lesz az esetleges környezeti károk esetére. Kösse meg idejében, hogy elkerülje az ezzel járó gondokat!

Környezetvédelmi biztosítás megkötése

Figyelem! A környezetvédelmi biztosítás nem egyenlő a környezetszennyezési biztosítással! Az előbbit minden érintettnek mindenképpen újonnan kell megkötni!

Környezetvédelmi biztosítás – Megtaláljuk a legjobb konstrukciót, mert mi már felkészültünk!

Szeretne 2024-től is zavartalanul működni? Szeretné vállalkozását biztonságban tudni bármilyen ellenőrzés esetén? Felkészült a kormány hulladékgazdálkodási hatóságának ellenőreire? Nem szeretne bajba kerülni, ha környezeti kár történik? A környezetvédelmi biztosítás az Ön nyugalmát is biztosítja. Bízza ránk bátran a részleteket!

Szakértelem: Széleskörű tudásunknak és évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően azonnal kész megoldásokkal tudunk reagálni a gyors és jelentős jogszabályi változásokra is.

Gyorsaság: Mivel pontosan tudjuk, hogy miről szól a kötelező környezetvédelmi biztosítás és milyen lehetőségeket rejt, zökkenőmentesen mérjük fel, hogy ez vállalkozására milyen formában vonatkozik.

Vállalkozására szabva: Az Ön számára optimális környezetvédelmi biztosítás megkötése meglepően egyszerű, ha olyanok segítségét kéri, akik figyelembe veszik az Ön érdekeidet is.

kornyezetvedelmi biztositas

Mi már tudjuk, mire lesz szüksége és hogyan juthat könnyen hozzá!

Hívjon! +36 30 568 39 40

Több tevékenységi kör, több számolni való – Környezetvédelmi biztosítás összetett vállalkozások számára is egyszerűen!

A kötelező környezetvédelmi biztosítás megkötése a több tevékenységi körrel bíró vállalkozások számára kimondottan bonyolult lehet. Amennyiben a több tevékenységi kör több engedély mentén működik, akkor külön-külön mindegyiket biztosítani kell. Amennyiben pedig egy engedély alatt fut több tevékenységi kör, a biztosítás megkötése tovább bonyolódik. Ilyen esetekben minden tevékenységi körnél ki kell számolni a biztosítási limitet és a legmagasabbra biztosítani a vállalkozást.

A környezetvédelmi felelősségbiztosítás egy sokrétű és sokszor bonyolult kötelezettség. Kerülje el a hosszas jogszabály értelmezést és a véget nem érő számolást!

Küszöbölje ki a hibákat, kérje szakértőink segítségét!

Szakértő segítséget kérek a biztosításhoz!

Önnek is kötelező?

Vendéglátóegység vagy fizikai szolgáltatást nyújtó vállalkozás? Szerelőműhely vagy építőipar? Gyártás, kitermelés vagy termelés? Ha vállalkozása évi 2000 kg-nál több nem veszélyes hulladékot, és/vagy 200 kg-nál több veszélyes hulladékot, és/vagy 5000 kg-ot meghaladó mértékben építési törmeléket is termel, akkor Önnek kötelező biztosítást kötni.

Ez nem veszélyes hulladék esetén napi 8 kg, veszélyes hulladék esetén ennek tizede, ez pedig kisebb vállalkozások esetén is könnyen előállhat. 2024 első napjától válik kötelezővé a környezetvédelmi felelősségbiztosítás, ezért ne várjon, kezdje egy gonddal kevesebbel az új évet!

Motorolaj vagy sütőolaj, szerves trágya vagy zöldhulladék? Nem mindegy, hogy milyen besorolás alá esik a hulladék. Tudta, hogy még egy fotólabor vagy fogászati rendelő is termel veszélyes hulladékot? Mennyiben érinti Önt a jogszabályváltozás?

 

kotelezo kornyezetvedelmi biztositas

Tájékozódjon hiteles forrásból, készüljön föl időben!

Ismerje meg a részleteket!

Környezetvédelmi biztosítás hulladéktermelők számára

A hulladéktermelés számos tevékenységnél elkerülhetetlen. A különböző szolgáltatások, az építőipar, a vendéglátás vagy a kereskedelem rengeteg hulladékot termel napi szinten. Ezek a hulladékok, bár többnyire nem veszélyesek, terhet rónak a környezetre és előfordulhat, hogy ezekkel kapcsolatos környezetei károkozás történik. Ennek bizonyos típusaira megoldást jelent az új, kötelező biztosítási forma, mely a károk és büntetések fedezésére szolgál.

Környezetvédelmi biztosítás hulladék gazdálkodók számára

A környezetvédelmi biztosítás hulladék gazdálkodók számára is ugyanolyan feltételek mentén lesz kötelező, mint a hulladéktermelők esetében. Azonban esetükben jóval összetettebb konstrukcióra kell számítani és természetesen a számok is nagyobbak lesznek.

Nem biztos a környezetvédelmi biztosítás hatályában? Önre talán nem is vonatkozik? A helyzet és a részletek tisztázásában állunk rendelkezésére.

Munkatársaink felkészülten várják megkeresését és leveszik vállairól a kötelező környezetvédelmi biztosítás megkötésével járó terheket.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

KÖRNYEZETVÉDELMI BIZTOSÍTÁS AJÁNLATKÉRÉS

  A kalkuláció során az általam megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok (jelen nyilatkozatom visszavonásáig).
  Az Adatkezelési tájékoztató elolvastam és elfogadom.
  Adatkezelési tájékoztató

  GYIK – KÖRNYEZETVÉDELMI BIZTOSÍTÁS

  Ki fogja ellenőrizni rendelkezik e a cégem Környezetvédelmi biztosítással?2023-12-27T10:03:03+01:00

  A kötelező  környezetvédelmi biztosítások meglétét a A Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási hatósága ellenőrzi.

  A környezetvédelmi biztosításnál ki számít hulladéktermelőnek?2023-12-27T09:59:46+01:00

  Hulladéktermelőnek számít akinek tevékenységeiből hulladék képződik ide a biztosítás szempontjából beletartozik mindenki aki évi 2000kg-nál több hulladékot termel egy év alatt, vagy 200kg-nál több veszélyes hulladékot, vagy 5000kg-nál több építési törmeléket. és azt a kormányhivatalnak az OKIR felületén lejelenti.

  271/2023. (VI. 29.) Korm. rendelet

  Kik a Környezetvédelmi biztosítás biztosítottai?2023-12-27T09:57:44+01:00

  A Környezetvédelmi biztosításban a Biztosított az a biztosítási szerződésben név szerint feltüntetett gazdálkodó szervezet, melynek tevékenységeiből hulladék képződik (hulladéktermelő), és mely hulladékgazdálkodási engedélyhez vagy nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységet végez.

  Mi a környezetvédelmi biztosítás tárgya?2023-12-27T09:55:56+01:00

  A környezetvédelmi biztosítás a biztosított gazdálkodó szervezet biztosítási ajánlaton feltüntetett tevékenységével okozott előre nem látható, véletlen, váratlan, a normális üzemi folyamattól eltérő eseményekre visszavezethető környezeti károk felszámolásának finanszírozására szolgál.

  Milyen jogszabályok írják elő a kötelező Környezetvédelmi biztosítás megkötését?2023-12-27T09:54:14+01:00

  024.01.01-i kezdettel a 271/2023. (VI.29.) Korm. rendelet 6. – 9. §-a a hulladékgazdálkodó és hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek számára kötelezővé tette környezetvédelmi felelősségbiztosítás megkötését. A rendelet szabályozza a biztosítás célját, a megkötésére kötelezettek körét stb.

  271/2023. (VI. 29.) Korm. rendelet

   

  Kinek kell megkötnie a Környezetvédelmi biztosítást?2023-12-27T09:51:30+01:00

  A hulladék mennyiségére vonatkozó szabályozásokat a 440/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet határozza meg. Ennek értelmében környezetvédelmi biztosítást kell kötni, és adatszolgáltatást kell teljesíteni azoknak a gazdasági szervezeteknek, amelyek telephelyén tárolt hulladék meghaladja az alábbi mennyiségi küszöbértékeket:

  • Veszélyes hulladék esetén: 200 kg.
  • Nem veszélyes hulladék esetén: 2000 kg.
  • Nem veszélyes bontási-építési hulladék esetén: 5000 kg.

  Go to Top