Karbonstratégia

Számold ki, határozd meg céljaid, csökkentsd, váltsd meg és kommunikáld!

Érd el a kitűzött céljaidat, légy egy lépéssel versenytársaid előtt és kövesd a jó példákat azáltal, hogy megtervezel segítségünkkel egy komplex karbon menedzsment programot céged részére.

A csapatunk segít abban, hogy megfelelő és egyben végrehajtható karboncsökkentési célokat tűzzél ki, amelynek segítségével csökkentheted a kiadásaidat, erősítheted céged pozitív megítélését és megkülönböztetheted a versenytársaidtól.

A referencia partnereink minden termékük és szolgáltatásuk vagy a vállaltuk karbonlábnyomát lenullázták. Ez azt jelenti, hogy nem csupán végrehajtottak számos energiahatékonyságot növelő megoldást, hanem a gyártásból, szállításból, használatból és az újrahasznosításból fennmaradt összes üvegházhatású gáz kibocsátást kiegyenlítették egy megújuló energia projekt utófinanszírozásával. Végre van rá lehetőség, hogy kézzelfoghatóan hozzájárulj a klímaváltozás elleni küzdelemhez és kifejezd ezzel kapcsolatos elköteleződésed! Lépj egy magasabb szintre a karbonsemlegesség elérésével!

Karbonlábnyom Kiegyenlítés (carbon offset)

Még a leghatékonyabb üzletvitel mellett is karbon-kiegyenlítés nélkül nem érhető el a teljes karbonsemlegesség.

Projektek

Ezek azok a projektek, melyek tevékenységük során csökkentett mértékben vagy egyáltalán nem bocsátanak ki CO2-t vagy más üvegházhatású gázt. A CO2 megtakarítások alapján keletkeztetett ellentételezési egységek megvásárlásával lehetőség nyílik a projektek támogatására. Ezek alapján hiteles tanúsítványokat állítunk ki, amelyek igazolják az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést.

Siam cement biomassza projekt

A projekt öt darab cement gyárat tartalmaz Thaiföldön, amik a SCG Cement Co.,Ltd tulajdonában vannak. Különös figyelmet fordítanak ebben a projektben, hogy a fosszilis energiákat, alternatívákkal, vagy kevesebb melléktermékkel egő anyagokra cseréljék, mint pl a biomassza a Kiln feldolgozó üzemben.

  • Standard: VCS
  • Típus: Fűtőanyag csere
  • Ország: Thaiföld

Szélerőmű projekt Tamil Nadu és Karnataka

Az erőmű maximális teljesítménye 5.65 MW, ezt 17 változó teljesítményű szélturbina állítja elő. Enek a projektnek köszönhetően zöld energiát termelnek, annélkül, hogy a természetet károstanák. Az áramot részben exportálják és a környező területeken használják fel. Az itt termelt áramnak köszönhetően a környező kőolajszármazékokat felhasználó erőműveknek kevesebb áramot kell termelniük, ezáltal csökkentve a CO2 kibocsátást.

  • Standard: VCS
  • Típus: Szél
  • Ország: India
Sofala Közösségi Karbon Projekt
Projekt tevékenységek: Erdősítés és újraerdősítés; Agrárerdészet; Erdőmegőrzés és Megelőzött Erdőírtás. A projekt célja a karbon kifizetésekhez kapcsolódó fenntartható területfejlesztés, valamint vidékfejlesztési tevékenység kialakítása a Mozambiki Sofala államban található Gorongosa Nemzeti Park pufferzónájában. A projekt a Chicale Regulado falucsoport közösségével dolgozik együtt, hogy felmérjék ezen tevékenységek potenciálját, annak érdekében, hogy igazolható karbon kibocsátás csökkentéseket generáljanak. A projekt eredményeként rendszerek és eljárások keletkeztek, melyeket a Miombo Biome egész területén, valamint azon túl is fel lehet majd használni.
  • Standard: Plan Vivo
  • Típus: Erdőmentés
  • Ország: Mozambik

Annak érdekében, hogy nettó nulla kibocsátású legyen vállalata karbonkreditek felhasználásával ellentételezzük a fennmaradó CO2 mennyiséget.

Az ügyfeleink mindent megtesznek a karbonlábnyom semlegesítés (carbon footprint neutralization) területén, hogy minimalizálják környezetre gyakorolt negatív hatásukat.

Folyamatosan új utakat keresnek, hogy tovább csökkentsék azt. Mégis, minden az energia-hatékonyság, és a megújuló energiákra való átállás irányába tett erőfeszítésük ellenére, még mindig károsítják a környezetet.

Ezért a vállaltok csökkentési törekvéseiken túl egy további lépést tesznek, hogy kiküszöböljék negatív hatásukat a klímaváltozásra és teljesen karbonsemlegessé váljanak. A fennmaradó üvegház gáz kibocsátásukat környezetvédelmi támogatással (karbonkreditek felhasználása által) ellentételezik, így fejezve ki direkt felelősségvállalásukat károsanyag kibocsátásukkal kapcsolatban.

Vállalkozásunk egy védjeggyel az Ön vállalata számára lehetőséget kínál, hogy olyan megújuló energia projekteket támogathassanak, amelyek pontosan annyival csökkentik az ÜHG emissziót, mint amennyivel vállalata terhelte azt. Az itt elért csökkentéssel kiegyenlíti vállalta saját ÜHG kibocsátását, így a környezetre gyakorolt negatív hatása végül nulla lesz, azaz vállalata 100% karbonsemleges lesz.

Karbonsemlegesítési lehetőségek:

Karbonstratégia